Schildklierkeuzestudie

Onderzoek naar voorkeuren van patiënten in de behandeling van een schildklierknobbel (nodus) en de behandeling van de ziekte van Graves "A discrete choice experiment"

Deelnemers gezocht!
Graag willen we u vragen mee te doen aan een medisch-wetenschappelijk onderzoek naar wat voor mensen belangrijk is bij het kiezen tussen verschillende behandelingen voor een schildklierziekte. Hiervoor hebben we uw hulp nodig! Het maakt niet uit of u zelf een schildklierziekte heeft of niet, u kunt in beide gevallen meedoen met het vragenlijstonderzoek.

Waar gaat het onderzoek over?
Wat is belangrijk bij het maken van een keuze tussen behandelingen? Dit willen we nagaan voor twee schildklierziekten, namelijk voor een schildklierknobbel (ook wel nodus genoemd) en voor de ziekte van Graves.

Een knobbel in de schildklier is meestal goedaardig, maar het kan ook schildklierkanker zijn. Als na onderzoek onduidelijk is of de knobbel goed of kwaadaardig is, kan er of afgewacht worden of een operatie worden gedaan. De ziekte van Graves is een ontstekingsziekte van de schildklier waardoor er teveel schildklierhormonen worden aangemaakt. Er zijn drie behandelingen voor deze ziekte. Iedere behandeling heeft voor-en nadelen.

Het doel van het onderzoek is dat schildklierpatiënten in de toekomst beter begeleid kunnen worden bij het maken van een keuze tussen behandelingen voor hun ziekte.

Wat houdt deelname aan het onderzoek in?
Voor het onderzoek vult u eenmalig een digitale vragenlijst in. Dit duurt ongeveer 30 minuten. Deelname is anoniem.

Wie kan meedoen aan het onderzoek?
We zijn op zoek naar patiënten met een schildklierknobbel en patiënten met de ziekte van Graves.
Ook zoeken we deelnemers zonder schildklierziekte om mee te doen met het onderzoek. Hieronder kunt u per onderzoek bekijken of u mee kunt doen. Deelname aan beide onderzoeken is ook mogelijk.

Onderzoek Schildklierknobbel (nodus)

U kunt meedoen als:
  1. u een schildklierknobbel (nodus) heeft of dit in het verleden heeft gehad óf
  2. u geen schildklierziekte heeft óf

Onderzoek ziekte van Graves

U kunt meedoen als:
  1. u sinds 6 maanden de ziekte van Graves heeft of als de ziekte in de afgelopen 6 maanden is teruggekeerd óf
  2. u geen schildklierziekte heeft ófBent u een behandelaar?

Bent u behandelaar? Klik hier om uw patiënt aan te melden. Uw patiënt ontvangt per email een link naar de vragenlijst.